Instructeur

Voor SSI, is de belangrijkste stap in de carrière van een Dive Professional een persoon te worden die nieuwe duikers kan opleiden - de SSI Open Water Instructor. De missie van de Open Water Instructor is beginners te inspireren en te beïnvloeden te groeien in duikervaringen met het doel een toegewijde duiker te worden.

Het doel van de Instructeur Training Course (ITC) is om je kennis van de detailhandel en duikindustrie te verhogen, je didactische vaardigheden uit te breiden en professionele presentaties / sales ervaring toe te voegen, door middel van moderne workshops en praktische toepassingen. Het is een gelegenheid om te leren hoe je " The Ultimate Diving Experience" kunt leveren.

ITC kandidaten volgen een uniek programma dat de tand des tijds heeft doorstaan. Je aanvaard een uitdaging die veel Dive Professionals voor je hebben bereikt. Om concurrerend te blijven in de duikindustrie van vandaag is het programma bijgewerkt om ervoor te zorgen dat alle Dive Professionals zijn uitgerust met de nieuwste retail business training en kennis van de industrie.

Open Water Instructor (OWI)

Dive Control Specialist zijn en deelnemen aan de Instructeur Training Course, die eindigt met een Instructeur Evaluation staat gelijk aan Open Water Instructor (OWI). Als Open Water Instructor kun je onderwijzen en certificeren voor: Indoor Diver, Scuba Diver, Junior Open Water Diver, Open Water Diver, Advanced Adventurer, Scuba Skills Update, Try Scuba, Try Scuba Diving, Enriched Air Nitrox, en Diver Stress & Rescue.

Specialty Instructor (SPI)

Wanneer je gecertificeerd bent als SSI Open Water Instructor, kun je ook in aanmerking komen voor verdere SSI Specialty Instructor beoordelingen. Om les te geven in aanvullende SSI Specialties, kun je in aanmerking komen door het bijwonen van een Specialty Instructor seminar of door middel van co-teaching. Deze speciale programma's zijn: Altitude Diving, Boat Diving, Computer Diving, Deep Diving, Digital Underwater Photography, Dry Suit Diving, Equipment Techniques, Navigation, Night/Limited Visibility Diving, Perfect Buoyancy, Science of Diving en Search and Recovery.

Advanced Open Water Instructor (AOWI)

Zodra je vier Specialty Instructor certificeringen hebt en je hebt 15 Specialty programma certificeringen uitgegeven, is het mogelijk om je te kwalificeren voor Advanced Open Water Instructor. Na certificering ben je als Advanced Open Water Instructors gekwalificeerd om les te geven, te begeleiden, of certificeringen af te geven voor Advanced Open Water Diver, Snorkel Instructor, plus alle Specialties waarvoor je gekwalificeerd bent.

Divemaster Instructro (DMI)

Als Advanced Open Water Instructor kun je in aanmerking komen voor Divemaster Instructor. Dit is een belangrijke stap in het vervolg van jou Dive Professional carrière! Als Divemaster Instructor bent je gekwalificeerd om certificeringen te geven voor Science of Diving, Dive Guide en Divemaster.

Trainer Carrière pad

De Instructeur Trainer vertegenwoordigt de hoogste kwalificatie die een instructeur kan bereiken in het SSI systeem. Instructeur Trainers zijn gekwalificeerd om Instructeur Training Courses (ITC) te geven en aankomend SSI instructeurs voor te bereiden op hun Instructeur Evaluatie (IE). Dit is één van de meest lonende en meest uitdagende taken die een instructeur kan vervullen.

Het Instructeur Trainer Seminar (ITS) is een internationaal evenement waar je collega's ontmoet van over de hele wereld. je zult deelnemen aan intensieve training en evaluaties en de kans krijgen om een persoonlijk netwerk op te bouwen met mensen uit alle hoeken van de wereld die uw passie delen.

Dive Control Specialist Instructor (DCSI)

Heb je 30 Open Water Divers gebrevetteerd, kom je in aanmerking voor een upgrade naar DCSI. Als DCSI mag je dezelfde programma’s verzorgen en brevetten afgeven als een AOWI plus Dive Control Specialist en mag je onder indirecte supervisie Instructeur Trainers assisteren tijdens een Instructeur Training Course (ITC).

Master Instructor (MI)

Na 150 certificeringen krijgt je een upgrade naar het Master Instructor niveau waardoor je in aanmerking komt voor het inschrijven van de SSI Product Review Committee en voor het Instructeur Trainer programma.

Instructeur Trainer (IT)

Zodra je geslaagd bent voor de Instructeur Trainer Seminar kun je les geven in, en certificeren van: Dive Control Specialist, Open Water Instructor plus Specialty Instructor, Advanced Open Water Instructor, Dive Control Specialist Instructor, Dive Professional Upgrade programma's en Instructeur Certifiers assisteren bij Open Water Instructeur Evaluaties.