Je duikkennis vergroten.

Heb jij je Open water brevet al op zak? Met duiken ben je nooit uitgeleerd. Om van jou een betere duiker te maken of je de mogelijkheid te bieden om te groeien als duiker hebben wij een aantal specialties die helemaal aansluiten bij jouw behoeftes (als duiker). Hieronder staat een complete lijst met mogelijkheden.

Voor meer informatie over jouw persoonlijke specialty programma van SSI, laat je informeren op het duikcentrum. Door op de specialty card te klikken kun je direct inschrijven voor de cursus die jou aanspreekt. 

Navigation
Je krijgt een uitgebreidere uitleg over je kompas en natuurlijke navigatie. In 1 dag en 2 duiken verder ben jij een zwemmend navigatiesysteem! 


Night / Limited visibility
Als jij bereid bent om twee avonden wat later naar bed te gaan, brengen wij je alles bij wat je moet weten om veilig in het donker te duiken. 


Waves, tides & currents
In de Oosterschelde hebben we getijdenstroming. Na twee duiken in het Nationaalpark Oosterschelde, weten wij wel wat je favorite duikstek wordt.... de Zeelandburg. De flora en fauna in de Oosterschelde is prachtig, er zijn verschillende soorten naaktslakken te spotten. 


Nitrox diver
Dit zuurstofrijke mengsel biedt enorm veel voordelen ten opzichte van lucht. Je leert alles over duikplanning tot het analyseren van het nitroxmengsel. De specialty duurt 1 dagdeel en is alleen theorie. Tip:  Nitrox vullen voor de prijs van perslucht, informeer hier maar eens naar op het duikcentrum.


Deep diving
Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en planning (decompressietijden en luchtplanning bijvoorbeeld). De specialty duurt 2 dagen en je maakt 3 duiken. Tip: zeker als je naar het buitenland op vakantie gaat, is deze specalty een aanrader, daar duik je vaak dieper dan in Nederland.


Dry suit diving
Het trimmen van een droogpak gaat anders dan bij een natpak en vergt ook specifiek onderhoud. Dit kun je allemaal leren in deze specialty die slechts één dag duurt, je maakt hierbij 2 duiken.


Digital Underwater Photography
Zeer belangrijk onder water is witbalans, compositie, hoe gebruik ik de flitser (ivm zweefvuil) en de technieken van het onderwater fotograferen. Wij weten zeker dat na je één dag en 2 duiken een extra accu en geheugenkaarten wilt hebben. 


Boat diving
Er zijn verschillende mogelijkheden om de boot te verlaten, en hoe klim je er eigenlijk weer in? Dit en nog veel meer leer je tijdens deze specialty die één dag en 2 duiken duurt.


Perfect Buoyancy
Als je controle over je drijfvermogen hebt, richt je o.a. minder schade aan het onderwaterleven. Het programma wordt gegeven in combinatie met minimaal 2 openwater duiken waarbij alle kennis en technieken onder openwater condities worden toegepast. 


Search and discovery
Je leert het plannen van een zoekactiviteit. Er zijn ook verschillende zoekpatronen, ook gebruiken we een hefballon, op een manier dat de veiligheid niet in gevaar komt. Tip: Ga je het dive professional traject in, dan heb je deze specialty nodig!


Stress and rescue

Je leert stress herkennen en te voorkomen, hoe te handelen in geval van een duikongeluk. In 3 dagen tijd krijg je door theorie, oefeningen en rollenspellen. • Een cursist aan wie het brevet Diver Stress & Rescue wordt afgegeven, moet in het bezit zijn van een geldig EHBO- en reanimatiediploma plus een diploma voor het toedienen van zuurstof.


Equipment techniques
In deze specialty krijg je veel van de tips en trucs van de onderhoudsmonteur die elk jaar jouw set onderhoudt. Misschien leuk om van de winter eens te doen wanneer je eigenlijk wat minder tijd aan je passie besteedt. In één dag ben je zoveel wijzer geworden!


Science of diving
Hier bespreken we alle gebieden van de duiktheorie: fysica, fysiologie, decompressie theorie, het mariene leven en duikuitrusting. Tip: Het Science of Diving programma is een perfecte "winter specialiteit", omdat er geen duiken vereist zijn,  1 dagdeel theorie.